alc 13%, forrás: Tintofino, Dunántúli, száraz vörös tájbor (ugye nem kell magyaráznom, miért...)
Régebben tágabb pátriám volt a Káli-medence, úgyhogy nem volt idegen az ízvilág, sőt, úgy érzem, hogy valami igazi különlegességet kellett rejtsen a palack. Így is lett. Érdekes módon, most értettem meg a Takler-féle syrah-t is, viszont azt kell mondjam, hogy ez a bor komolyabb, tömörebb. Gumis ugyan, szikár és fanyar, mégis van tartása. Tiszta Juan Pablo Chacón.
Ezt máshonnan másoltam ide, de infónak elmegy: Kisapátiban, szubmediterrán jellegû, napfényben gazdag területen mûködik a Fischer Pincészet. Erõs terméskorlátozással dolgoznak, a sortávolság 2 méter, a tõtávolság 80 cm, így 6500 tõke van egy hektáron és 1,5 - 1,7 kg lehet csak a termés egy tõkén. A 2006-os Pinot Noir és a Syrah is még csak próbaként került a palackba. Ez utóbbi színére a mélytüzû a legjobb kifejezés. Termelését azért határozták el, mert az elvégzett talajvizsgálat igazolta, hogy a terület alkalmas kékszõlõ termelésére. - Igazolom. Ha nem is hagyomány, de próbálkozni lehet. Egy palack CF is várja tőlük a bontást.
Egyébként a Balaton környéke persze, hogy szubmediterrán, de fontosabb a Hegy vulkanikus talaja, ami ad a bornak egy különleges, szolid mineralitást.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése