2008. április 25., péntek

Tiffán "S" Kopár-dűlő 2002

alc. 14%, már nem kapható, kóstolás időpontja: 2007. augusztus

Másodszor volt alkalmam kóstolni kedvenc magyar syrah boromat. Az első pillanatokban nem mutatta a legjobb arcát, de mire ezt papírra vetem, már melegedett néhány fokot a délutáni napsütésben és vett egy hatalmas levegőt is. Ez a bor egy kamion, letarol mindent, bomló gyümölcsorgia, hatalmas test, kökény, végigdübörög az ízlelőbimbóimon. Hát hogyan kell a jó syrah-t összehozni? Miért nem ilyen Takleré is? Olyan nagyra tartom mindkét borászt, érdemes odatenni magukat, mert egy ilyen bor után nem tudom nem tisztelni a mögötte megbúvó embert, a szakértelmét, múltját, ízlését. Ott szeretnék lenni ilyenkor a tőkék között és fújja felém illatukat a délmagyar szellő, hogy a Kopár-dűlő ezredéves köveinek halk zenéjét meghallhassam. 9 pont

Nincsenek megjegyzések: